
Receptet på Ulriksdals Värdshus populära sill
Letar du efter ett gott recept på sill som du kan göra till årets julbord? Vår flädersill har snabbt blivit en riktig höjdare på vårt julbord. Och om vi får välja själva är detta faktiskt en av våra egna favoriter. Den fräscha och syrliga smaken från citronen gifter sig perfekt med den söta flädern. Varsågod, vi bjuder på receptet nedan!
Recept på sill - flädersill med citron
Du behöver (för 8 portioner):
2 förpackning 5-minuters sill eller urspolad salt sill
1,5 dl ättika
3 dl socker
4,5 dl vatten
0,5 dl flädervinäger
20 g torkade fläderblommor
1 st citron (skivor)
8 klasar färsk eller fryst fläder
Gör såhär:
1. Koka upp ättika, flädervinäger, socker och vatten. Låt svalna.
2. Varva sill, fläder och citronskivor i en burk med lock.
3. Häll på lagen ända upp till kanten. Förslut locket.
4. Låt stå minst 3 dagar, gärna 1 vecka innan du serverar så det tar ordentligt med smak.
5. Ät och njut!

Låt oss hålla kontakten
Om du vill hålla dig uppdaterad på vad som händer på Ulriksdals Värdshus så kan du prenumerera på vårt nyhetsbrev. Få erbjudanden, inbjudningar och ta del av våra nyheter. När du prenumererar på vårt nyhetsbrev godkänner du vår integritetspolicy.