Hero banner

Om oss

Endast ett stenkast från Stockholms innerstad hittar du Ulriksdals Värdshus. Byggnanden är omgiven av skog, hav och 1,5 hektar odlingsmark. Här får du ta del av en närodlad matupplevelse skapad för en hållbar framtid.

Där det gamla möter det nya

Det ståtliga värdshuset bär på många minnen och uppfördes redan år 1868. Genom åren har flertalet krögare bedrivit restaurangverksamhet med olika koncept här. Sedan 2020 drivs Ulriksdals Värdshus av Svenska brasserier. Vår vision är att skapa en modern och god matupplevelse som värnar om vår omgivning och miljö.

 

När vi planerar och skapar våra menyer utgår vi från odlingens förutsättningar. Det vi serverar är baserat på de råvaror som är i säsong och som skördas just idag ute i trädgården. Vi bygger våra smaker och rätter på modern skadinavisk gastronomi och tycker om att experimentera med råvaror och hitta nya, kreativa sätt att laga riktigt god och hållbar mat på.

Ett jordnära och modernt värdshus

Vår vision är att erbjuda ett hållbart och njutbart sätt att umgås och äta. Vi har en ödmjuk inställning till vår verksamhet och strävar ständigt efter att lära oss nytt och utvecklas inom mat, miljö och hållbarhet – så att vi kan göra skillnad tillsammans med dig som gäst.

 

Utöver att maten ska smaka gott tycker vi att nyckeln till en fulländad social upplevelse ligger i miljön och såklart – sällskapet. Därför är Ulriksdals Värdshus en helt perfekt plats för oss att husera på. Denna fantastiskt ståtliga byggnad bär på många historier och har en vacker och harmonisk miljö där du som gäst får njuta av närodlade rätter med naturen som sällskap.

 

Vårt koncept grundar sig i drömmen om att kunna servera riktig god mat på råvaror som odlas precis utanför fönstret. Så nära att du till och med kan se när grönsakerna, bären och blommorna växer och skördas. Besök oss och ta del av det mathantverk som våra kockar och trädgårdsmästare gemensamt arbetar för att skapa.

Nära samarbete mellan kockarna och trädgårdsmästarna

Våra kockar och trädgårdsmästare arbetar tillsammans under årets alla säsonger med att planera vad som ska finnas på menyn. Här är råvaran från odlingen i fokus och serveras tillsammans med noga utvalda råvaror från djurriket – där alla delar av djuret tas om hand. Vi serverar modern skandinavisk mat i en social och avslappnad miljö nära naturen.

 

Vi tycker att maten smakar lite extra gott när man får ta del av det omsorgsfulla arbete och hantverk som ligger bakom varje råvara som hamnar på tallriken – och det hoppas vi att du också ska tycka!

 

Ja du hör ju, marken, omgivningen och byggnaden som är Ulriksdals Värdshus är alldeles perfekt för att förverkliga vår dröm. Kom hit så visar vi dig.

Odlingen

Hållbarhet är viktigt för oss. Därför var det en självklarhet att vi skulle utnyttja marken runt Ulriksdals Värdshus till fullo och skapa vår helt egna odling. På denna 1,5 hektar stora yta växer mycket av det som du får på tallriken hos oss.

  • Hållbarhet

    Ulriksdals Värdshus är en del av Svenska Brasserier och tillsammans jobbar vi långsiktigt för hållbar utveckling, både när det kommer till miljön och vår personals välmående.

  • Vill du arbeta hos oss?

    Brinner du för matupplevelser och har en hög yrkesstolthet? Då borde du söka dig till oss - vi välkomnar alltid personer som vill utvecklas med oss.

  • Kontakta oss

    Hittar du inte det du letar efter, glömt något vid ditt besök eller har några allmänna frågor? Kontakta oss så hjälper vi dig.

Vi är en stor familj

Svenska Brasserier ligger bakom några av landets bästa och mest intressanta restauranger. Vi har stora restauranger med många sittplatser och generösa öppettider, vår mat har sin utgångspunkt i svensk gastronomi och estetik.

 

Hos oss finns goda utvecklingsmöjligheter inom koncernen och vi är stolta över den härliga gemenskapen som finns bland våra medarbetare. Du får bra förmåner i en seriös koncern och för oss är det viktigt att vi har kul på jobbet tillsammans. Svenska Brasserier har en värdegrund som vilar på orden generositet, tillgänglighet, trovärdighet och underhållande.