Hero banner

Boka julbord på Ulriksdals Värdshus

På Ulriksdals Värdshus har man dukat upp och bjudit in till julbord varje år ända sedan värdshuset öppnade på 1800-talet. Vi tänker naturligtvis fortsätta med den traditionen under lång tid framöver. Så samla vänner, familj eller kollegor och njut av julens goda smaker tillsammans med oss.

julbord på emmer

Julbord för företag och stora sällskap

Har det blivit dags för att boka julbord med kollegorna eller ett stort gäng vänner? Kul, för vi älskar stora sällskap. Hos oss finns flera privata rum och lokaler som rymmer upp till 70 personer. Om ni är fler än 22 personer, vänligen skicka en bokningsförfrågan till julbord@ulriksdalsvardshus.se eller ring oss på 08-85 08 15. 

julbord-img-3-mobile

Ett julbord med närproducerade råvaror

Alldeles utanför värdshuset ligger vår 1,5 hektar stora odling. Där växer allt ifrån gurka och zucchini till diverse sallad, örter och blommor.

Redan tidigt under hösten påbörjar vi förberedelserna inför juletiderna och tar vara på det bästa från skörden. Vi låter våra egna örter och vilda skott smaksätta allt från julsnapsen till korven som vi själva stoppar. Mycket kärlek och omsorg får sillen – vi kryddar och lägger in vår egen sill och varje år överraskar vi med några oväntade smaker till den klassiska repertoaren.

Rätter baserade på skörden från vår egna odling

Tidigt på hösten lägger vi in och torkar delar av skörden som sedan får ta plats på julbordet. För oss är det viktigt att maten vi serverar är producerad på ett schysst sätt. Och det blir väl inte bättre än så pass närodlat att du kan se grödorna från värdshuset?

julbord-emmer-2022-1

Klassiska smaker i nytänkande format

Traditionsenligt följer vi de sju julserveringarna. Det bjuds på sill och strömming, flertalet varianter på kall och rökt fisk, smakrika grönsaksrätter och kallskuret. Därefter bjuds det såklart på småvarmt där det finns en mängd olika val. Och avslutningsvis dukas det upp ett trettiotal godsaker på dessertbordet, där hittar du både söta efterrätter och fina svenska ostar. Det är helt enkelt bara att välja och vraka bland det som du tycker ser allra godast ut.

Bara svenskt kött

Det kött vi serverar är alltid svenskt, detta är en del av det  hållbarhetsarbete vi på Ulriksdals Värdshus gör. Detta gäller både i vår ordinarie skördemeny och på julbordet. Vi har en nära dialog och ett gott samarbete med olika gårdar i Sverige som förser oss med kvalitetsråvaror producerade under schyssta förhållanden.

Ett julbord vackert beläget i Ulriksdals Slottspark

På denna natursköna plats, omgiven av skog och vatten, befinner ni er i en varm, hemtrevlig och historisk miljö med vackra Edsviken utanför fönstret. Finns det en bättre plats att avnjuta ett julbord på? Det har vi svårt att tro.

Vanliga frågor och svar om julbordet

Ja, vi har både hissar och handikappanpassade toaletter. Hör gärna av dig till oss om du är rullstolsbunden, för bästa placering i lokalen.

Ja vi har en hel del olika rätter på julbordet anpassade för veganer och vegetarianer. På plats erbjuds ni en speciell meny där ni kan se allt som är anpassat. Priset rabatteras med 30% för vegetarianer respektive 40% för veganer.

Ja, vi skyltar alla allergener på buffén samt finns en meny att be om där alla allergener är utmärkta.

Vi samlar ihop alla kvarglömda saker, maila julbord@ulriksdalsvardshus.se om du har tappat bort något.

Vi tar gärna emot önskemål om bord eller rum men lovar inte specifika bord.

Garderob finns vid entrén intill baren och ingår i kuvertpriset.

Ja vi har en bar vid entrén där man kan börja sitt besök eller avsluta kvällen.

Vi fakturerar endast över 3000 kr och tar 112,50 kr inkl. moms i faktureringsavgift samt tillämpar 10 dagars betalningsvillkor. För att godkännas som fakturakund behöver du skicka in företagets uppgifter innan ert besök, vänligen kontakta oss på julbord@ulriksdalsvardshus.se

Ja, för sällskap över 22 personer önskar vi att ni förbeställer första dryckesrundan.

Barn är självklart välkomna till oss på Ulriksdals Värdshus. Specifika barnpriser på julbordet hittar du här. Vi kan erbjuda barnstolar, hör gärna av dig till oss så vi har möjlighet att ordna detta för er. Barnvagnar går ej att ta med in till bordet i restaurangen, dessa får parkeras på lämplig plats utanför.

Vi har tyvärr inte möjlighet att ta emot hundar under julbordet.

Ja vi säljer presentkort, läs mer här.

Restaurangen ligger belägen i vackra Ulriksdals slottspark i Bergshamra, Solna. Klicka här för att öppna kartor. 

Kollektivtrafik

T-bana till Bergshamra + buss 503 eller pendeltåg till Ulriksdals Station + buss 503. Det går också att promenera från Bergshamra tunnelbanestation, det tar ca 10-15 minuter. Tidtabeller finns på sl.se

Parkering

Vi har en stor parkering i anslutning till värdshuset. Den är i Solna stads regi, så avgift måste erläggas.

Cykla hit

Ta cykeln från Norrtull, cykla via universitetet till Bergshamra och sen längs med Björnstigen till Ulriksdals Värdshus, tar mindre än 30 minuter.

Båtbrygga

Ulriksdals Värdshus pontonbrygga i Edsviken ligger 300 m från värdshuset.

Kontakta oss

Telefon 08-85 08 15E-post julbord@ulriksdalsvardshus.se