odling på emmer

En dag på vår odling

Välkommen till en inblick i odlingen vid Ulriksdals Värdshus. Arbetet med odlingen pågår året runt och vi förser alla restauranger inom Svenska Brasserier med grönsaker. Däremot varierar det man gör beroende på årstid, under vintern planerar vi för hur vi ska göra det kommande året och under sommaren spenderar vi mycket tid ute på fältet.

odling på emmer

Tidiga mornar och noggrann planering

Dagarna börjar klockan 07 på morgonen med skörd fram till 09-10. Därefter förbereds råvarorna genom rengöring samt att vi preppar dem för att minska svinn. Det kan ju vara så att en restaurang bara vill ha roten av en fänkål, en annan vill bara ha fänkålsdillen, då får dem precis vad de behöver och inget går till spillo.

odlingen på emmer

Dagsfärska råvaror från vår odling till Svenska Brasseriers restauranger

Råvarorna från vår odling når våra restauranger lagom till lunchen och är då så färska att vi brukar skämta om att de fortfarande har puls när de når våra kockar.

 

Resten av dagen ägnar vi åt sånt som man gör på en ekologisk odling, vattnar, lägger grejer på komposten för att få naturlig näringsrik jord, rensar ogräs och mycket mycket mer. Men mest av allt fylls vi av stolthet över det vi producerar, det finns få saker mer givande än att se ens hårda arbete omvandlas till mat.

Emmer

Vi hörs väl?

Om du vill hålla dig uppdaterad på vad som händer på Ulriksdals Värdshus så kan du prenumerera på vårt nyhetsbrev. Få erbjudanden, inbjudningar och ta del av våra nyheter först av alla.

Vi är en stor familj

Svenska Brasserier ligger bakom några av landets bästa och mest intressanta restauranger. Vi har stora restauranger med många sittplatser och generösa öppettider, vår mat har sin utgångspunkt i svensk gastronomi och estetik.

 

Hos oss finns goda utvecklingsmöjligheter inom koncernen och vi är stolta över den härliga gemenskapen som finns bland våra medarbetare. Du får bra förmåner i en seriös koncern och för oss är det viktigt att vi har kul på jobbet tillsammans. Svenska Brasserier har en värdegrund som vilar på orden generositet, tillgänglighet, trovärdighet och underhållande.