Recept på Ulriksdals Värdshus gräddstuvade grönkål
thumbnail mobile

Recepttips från vårt julbord – gräddstuvad grönkål

En rätt som alltid är mycket uppskattad på vårt julbord är vår gräddstuvade grönkål. Denna härliga anrättning är såväl krämig som smakrik och bjuder på en harmonisk kombination av färsk grönkål, lök, muskotnöt och vitpeppar, allt i en len och gräddig sås. Testa att laga denna rätt hemma på ditt egna julbord i år! Vi kan nästan lova att ni inte kommer få nog.

Så här gör du vår goda gräddstuvade grönkål

Du behöver (6–8 portioner):

400 g färsk grönkål

1 finhackad gul lök

2 msk smör

3 dl vispgrädde

1 dl mjölk (3%)

1 krm riven muskotnöt

1/2 tsk salt

1 krm nymalen vitpeppar

Gör så här:

  1. Ta bort den grova stammen från grönkålen och strimla bladen.
  2. Fräs kålen och löken i smöret i en stekpanna utan att det tar färg, ca 5 minuter.
  3. Tillsätt grädde och mjölk. Koka upp och låt sjuda ca 10 minuter under lock, tills kålen mjuknat något.
  4. Ta från värmen. Tillsätt muskot. Krydda med salt och vitpeppar.
  5. Ät och njut!
Recept på Ulriksdals Värdshus gräddstuvade grönkål